پست های اخیر

راهکارهای طلایی برای رفع وسواس مطالعاتی

۱. بلافاصله بعد از مطالعه درس‌نامه چند تست آموزشی بزنید.
بعد از اتمام یک مبحث کوچک از دروس مختلف، تعدادی تست بزنید تا با دید طراح آشنا شوید. حتی متوجه این قضیه می‌شوید که مطالعه درستی داشته‌اید یا خیر. آیا به مباحث مهم دقت کرده اید؟!

تست‌زدن باعث افزایش تسلط شما بر مباحث درسی می‌شود. تسلط بالا با افزایش تست‌زنی رخ می‌دهد نه مطالعه چند بار مطالب؛ پس به شما توصیه می‌کنیم تعداد تست‌های خودتان را افزایش دهید. در ادامه تست‌هایی که غلط می‌زنید را علامت بزنید تا با زدن دوباره آن‌ها نکات مهم مجدد برای شما مرور شود.

۲. برنامه‌ریزی حجمی-زمانی داشته باشید.
برنامه حجمی-زمانی یعنی مشخص کنید چه حجمی از مطالب را در مدت زمان مشخص می‌خواهید مطالعه کرده و به‌ اتمام برسانید.

تصور کنید در کلاس درس هستید و استاد می‌گوید: بچه‌ها ۲۰ دقیقه فرصت دارید این فصل را مطالعه کنید تا از شما بپرسد! در این حالت قطعا هم با تمرکز بهتری مطالعه می‌کنید و هم از هدر رفتن وقت جلوگیری می‌کنید.

۳. انتخاب منابع متناسب با سطح خود
اگر منبعی که انتخاب کرده‌اید، تست‌های سطح بالاتری از سطح دانش شما را داشته باشد، نمی‌توانید آن تست‌ها را حل کنید و این حس به شما القا می‌شود که درس را یاد نگرفته‌اید.

4. اگر در حل تست‌ها موفق عمل نمی‌کنید راهکار چیست؟
وقتی شما هنوز به تسلط کافی نرسیده‌اید، غلط زدن تست‌ها یک امر طبیعی است. اما راهکار آن چیست؟

بعد از یادگرفتن راه‌حل صحیح تست به درس‌نامه یا کتاب درسی مراجعه می‌کنید و فقط همان قسمتی که اشتباه حل کردید را مطالعه می‌کنید که این کار حداکثر ۲ الی ۳ دقیقه وقت از شما می‌گیرد. توجه کنید که مطالعه کل فصل باعث می‌شود شما وقت زیادی روی آن مبحث بگذارید و درگیر وسواس شوید.

5. به عقب نگاه نکنید.
حین مطالعه تمرکز خود را روی مطالب پیش‌رو بگذارید و درگیر آن نشوید که آیا مطالب قبلی را یاد گرفته‌ام یا نه!

هرزمان که این تفکر به سراغ شما آمد سریع به خودتان بگویید بعداً این مبحث را مرور می‌کنم و تست می‌زنم. اگر فراموش کرده باشم مرور می‌شود. نگذارید تمرکزتان حین مطالعه از بین برود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا