پست های اخیر

کم نخواب

اهمیت خواب کافی برای مطالعه: آیا مطالعه با کیفیت با خستگی امکان پذیر است؟اتفاقاتی که هنگام خواب با کیفیت اتفاق می‌افتند عبارتند از: تنظیم ترشح هورمون‌های مختلف
تثبیت حافظه
تنظیم فرآیندهای هیجانی
تنظیم هارت‌های شناختی (مثل تحلیل کردن)
ایجاد ارتباطات مغزی برای تحلیل
سلامت و بازسازی سیستم عصبی
بازسازی سیستم ایمنی بدن
سلامتی سیستم عضلانی و اسکلتی
ترمیم و بهبود مشکلات و بیماری‌ها از جمله در سیستم عصبی علت خواب الودگی در هنگام مطالعه: مصرف غذای سنگین
خوردن غذاهایی که گردش خون را کمتر می‌کنند. خوردن غذا یا موادی که باعث افت فشار خون می‌شوند.
افت قند خون
خوردن مواد سرشار از قند که باعث افزایش ناگهانی انسولین می‌شوند.
ورزش و فعالیت بدنی شدید که خستگی زیادی ایجاد می‌کند.
استرس و اضطراب می‌تواند منجر به احساس درماندگی و در برخی ایجاد خواب‌آلودگی برای فرار از مطالعه شود. از طرفی استرس و اضطراب باعث صرف میزان بیشتری انرژی و در نتیجه خستگی زودرس می‌شوند.
ابتلا به مشکلاتی مانند افسردگی یا اختلالات هورمونی راه های مقابله با خواب آلودگی هنگام مطالعه: شما باید به دنبال ریشه یابی خواب الودگی و رفع آن در بلند مدت شوید اما در کنار آن از راهکارهای زیر برای رفع کوتاه مدت خواب الودگی استفاده شود: انجام حرکات ورزشی: ثابت نشستن و مطالعه یکنواخت حتی بعد از ۱۲ ساعت خواب مفید، باعث حس خواب آلودگی خواهد شود. وقتی بدن برای مدت طولانی در وضعیت ثابت قرار دارد، به دلیل تشابه با حالت استراحت نقش مهمی در ایجاد خستگی دارد. انجام چند حرکت ورزشی ساده و حرکات کششی حین مطالعه می‌تواند باعث بازگشت تمرکز و توجه شود .البته ورزش نباید شدید باشد. تنظیم چرخه خواب و بیداری: بهترین زمان برای خوابیدن ۱۱ الی ۱۲ شب تا ۷ صبح برای خواب شبانه است. اشتباه برخی از دانش‌آموزان مطالعه شبانه است اما هیچ خوابی جای خواب شبانه را نمی‌گیرد.داشتن یک الگوی خواب و بیداری منظم باعث افزایش تمرکز میشود. خواب نیمروزی: ساعت ۱۳ الی ۱۶ بهترین زمان برای خواب نیمروزی است. فراموش نکنید که خواب روزانه باید کمتر از ۳۰ دقیقه یا حداقل یک ساعت و نیم باشد. پرهیز از غذای سنگین: به صورت طبیعی بعد از مصرف غذا، بیشتر خون بدن به سمت دستگاه گوارش می‌رود تا جذب غذا سریع‌تر اتفاق بیفتد. از طرفی میزان ترشح انسولین نیز بعد از خوردن غذای سنگین بالاتر می‌رود و باعث افت ناگهانی قند خون می‌شود. بنابراین در روزهایی که باید درس بخوانید یا در دوره امتحانات تعداد وعده‌های غذا خوردن را بیشتر کرده و حجم غذا در هر وعده را کمتر کنید. پرهیز از مصرف زیاد دمنوش: دمنوش‌ها سرشار از مواد شیمیایی مختلف هستند هرچند منشأ آن‌ها گیاهی باشد. برخی از دمنوش‌ها باعث مشکلات گوارشی، دفع بیشتر آب بدن یا احساس خستگی بیشتر می‌شوند.بنابراین باید درست و اصولی مصرف شوند.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا